Bismillahirahmanirahim,
Bila dah sampai waktu aaaaaaaaaaaaaahhhhh..boringnya buat
kerja, maka mrgoogle jadi tempat penghilang boring. Biasala kaum wanita apa
yang dicari fesyen..tapi itu bukan minat aku sebab bila aku ikut fesyen baru
ini alih-alih aku akan berfesyen lama juga. Lagi selesa. Sekarang aku lebih
berminat dengan hiasan rumah dan satu lagi resepi..resepi…makan. Suka tengok je
tapi tidak pandai menghias dan tidak juga pandai2 masak. Tapi ada satu resepi
yang paling senang dan paling penting boleh habiskan apa yang ada di rumah..Apa
yang tidak habis-habis tu biskut cream crakel. Masa pantang baru-baru ini
biskut itula paling sedap tapi sekarang pandang aje..Jadi dah jumpa resepi tu
boleh buat.Namanya puding biskut.jom tgk resepi:
Puding Biskut:
Bahan-Bahan..
10 keping biskut cream creaker (biskut jagung pun boleh atau
biskut lain-lainla)
2 biji telur
½ Cawan susu pekat
Cara Penyedian
10 keping biskut tadi diremdam di dalam air supaya ia lembut
Sementara menunggu biskut itu lembut blend telur dan susu
tadi bersama-sama.Bila biskut tadi sudah lembut toskan air dan blendkn bersama
bahan tadi.Siap masukkan ke dalam bekas kukus dalam anggaran 30 minit. Dah
masak masukkan ke dalam peti ais. Lepas itu boleh la makan.
Senang sangat yang paling penting ia berkukus sebab yang bakar-bakar belum boleh buat lagi..Tiada tempat nak bakar.-)))
Simple nyer.. Nk try gak ler. Jom ke rumah kte lak.. Ummuque.blogspot.com
ReplyDelete